Lees mijn Biografie

Kerstin Scholten begon op 9-jarige leeftijd met harpspelen op de muziekschool van Heemskerk. Hier kreeg ze les op de kleine harp van o.a. Jet Sprenkels en Toot Gelderblom. Met 14 jaar stapte Kerstin over op de pedaalharp, Vera Badings werd haar docent.


Na haar VWO startte Kerstin haar conservatoriumopleiding in Amsterdam bij de bekende harpist Edward Witsenburg. Na twee jaar volgde Kerstin haar hoofdvakdocent en ging in Den Haag studeren aan het Koninklijk Conservatorium.

Hier behaalde ze in 1990 haar Docerend Musicus diploma en in 1992 deed ze eindexamen Uitvoerend Musicus.


Vrij snel na haar eindexamen deed Kerstin orkestauditie  en werd ze aangenomen als vaste remplacant bij de orkesten van de radio. Hier speelde ze tweede harp in het Radio Filharmonisch Orkest en eerste of tweede harp in het Radio Symfonie Orkest.

Het Radio Kamer Orkest werd haar favoriete orkest, in dit orkest werd ze de vaste harpiste. Dit kamerorkest had een uitgebreid repertoire waarin Franse muziek en moderne muziek vaak terugkeerden.


Naast haar orkestwerk bleef Kerstin ook actief in de kamermuziek. Ze verzorgde vele concerten met naast harpsolo's ook werken voor harp in combinatie met blazers en strijkers. Met de sopraan Maja Roodveldt vormt zij al jarenlang een duo.