Orkestpartij

Op zoek naar orkestharpiste?

Kerstin is een  ervaren orkestharpiste met veel liefde voor het vak.

Al vanaf jonge leeftijd speelde Kerstin Scholten in orkesten. Het spelen in het Noord Hollands Jeugd Orkest en de Hoogoven Harmonie waren haar eerste orkestervaringen. Tijdens haar studie zat Kerstin in het Nederlands Studenten Orkest en jarenlang in het Nationaal Jeugd Orkest. Ook deed zij ervaring op in vele amateurorkesten en harmonie orkesten.

Sinds 1992 is Kerstin verbonden aan het Muziekcentrum van de Omroep en speelde ze tweede harp in het Radio Filharmonisch Orkest en eerste of tweede harp in het Radio Symfonie Orkest.

Het Radio Kamer Orkest werd haar favoriete orkest, in dit orkest werd ze de vaste harpiste.

Dit kamerorkest had een uitgebreid repertoire waarin Franse muziek en moderne muziek vaak terugkeerden.

De concerten vonden plaats in Concertzaal Vredenburg in Utrecht en in het Concertgebouw in Amsterdam.

Naast het werk bij de omroep verleende Kerstin haar medewerking aan veel andere Nederlandse symfonieorkesten. Ook deed zij een groot aantal opera-producties o.a. bij de Nationale Opera in het Nederlands Philharmonisch Orkest.


"Het orkestwerk is  geweldig om te doen, je bent onderdeel van een groter geheel en probeert net die extra klank toe te voegen. Als harp heb je  vaak een kleurende taak, maar ook vorm je veelal de ritmische basis. Het is enorm afwisselend, want soms speel je samen met de piccolo en soms met de contrabas. Veel partijen hebben een solistisch karakter en soms heeft de harp een begeleidende rol. Iedere partij vraagt weer  een andere aanpak".


In 2005 zijn twee radio-orkesten samengevoegd: Radio Symfonie Orkest en Radio Kamer Orkest werden samen de Radio Kamer Filharmonie. Samen met haar collega was Kerstin Scholten hier de vaste harpiste.

In 2013 werd ook de Radio Kamer Filharmonie opgeheven en is Kerstin zich weer meer gaan toeleggen op de kamermuziek, afgewisseld met freelance orkestwerk bij RFO. Ook andere orkesten die incidenteel een harp nodig hebben weten haar te vinden.